Uw therapeut is er van overtuigd dat bewegen een belangrijk onderdeel is van een gezonde levensstijl en gaat daarom een groot avontuur aan. 

Op één April gaat ze vertrekken vanuit Epe voor een voetreis naar Rome. De Praktijk is daarom gesloten van 15 maart tot 15 september.

logo neurovisie

Onze reis naar Rome

Op weg naar Rome

Hoe kom je op het idee om naar Rome te gaan lopen…?!

Tja, daarvoor moet je misschien een beetje gek zijn toch…? of valt dat mee als je bedenkt dat bewegen je DNA en immuunsysteem positief kan beïnvloeden. In elk geval is het verbeteren van de gezondheid een belangrijke drive in het besluit om deze grote uitdaging aan te gaan.  Na vele jaren van hard werken aan het verbeteren van een falend immuunsysteem en drie recente operaties, was daar in februari 2023 (ik mocht op dat moment 15 minuten lopen per dag) de vraag aan mijn man, zullen we naar Santiago gaan lopen… Jij gaat in maart 2024 met pre pensioen en ik voel dat ik iets groots moet gaan doen om sterker te worden en mijn lijf naar een hoger plan te tillen.

De vraag wordt een plan en al snel laten we Santiago voor wat het is, te druk, Rome wordt ons doel. We worden lid van de vereniging Pelgrimswegen naar Rome en beginnen met een opbouwschema om het lopen onder de knie te krijgen. Filmpjes bekeken over rugzakken, uitrusting, boeken lezen en zo nog veel meer. Spiertraining, stretch oefeningen, bezoekjes aan de podotherapeut en osteopaat en wekelijks drie keer kortere en langere afstanden lopen.

Ondertussen blijft de vraag, gaat het mij lukken als niet loper, om een loper te worden, gaat de spierpijn het winnen of is de pijn te groot om door te zetten? Met vallen en opstaan, klim ik langzaam op van een kwartiertje lopen in februari 2023, naar 20 kilometer een jaar later, waarbij de hersteltijd steeds minder lang wordt, de spieren minder in de contramine gaan en de voeten mij ook de volgende dag weer kunnen dragen. We gaan! 

Ben je benieuwd of we het volhouden?